Mens & Maatschappij

Mens & Maatschappij

Davidsfonds Activiteiten / Op locatie en online
 1. Op
  10 dec
  inHaacht 

  Annick for Kenya

  In april 2007 werd Annick Van Uytsel gedood. Haar ouders zetten het verdriet en gemis dat zo onherroepelijk deel van hun leven werd, in voor het realiseren van een project waar hun dochter van droomde: aan de slag gaan in een derdewereldland.

  Mens & Maatschappij Diversiteit Lezing 1 sessie
  Annick for Kenya
  Meer informatie
 2. Op
  11 dec

  De EU en de ontwikkelingslanden - Mogelijkheden voor samenwerking Walter Kennes

  Europa komt vooral in het nieuws als er grote problemen zijn. Maar wanneer de EU goed beleid voert, wordt daar meestal weinig aandacht aan besteed. Zo is er maar zelden mediabelangstelling voor het Europese ontwikkelingsbeleid. En toch is de EU één van de belangrijkste spelers voor het ontwikkelingsbeleid in de wereld, belangrijker dan de VS of China.  De EU en de lidstaten zorgen voor veruit het grootste deel van de samenwerking met de ontwikkelingslanden. In het verleden heeft de EU regelmatig een voortrekkersrol gespeeld voor het ontwikkelingsbeleid. Het gaat daarbij niet alleen over ontwikkelingshulp in de strikte zin, maar vooral over partnerschap. In de huidige geopolitieke context zijn de uitdagingen hiervoor groot. Walter Kennes zal de hoofdlijnen van het Europees ontwikkelingsbeleid schetsen. Voor onze toekomst is een vernieuwd en evenwichtig partnerschap tussen Europa en Afrika van het grootste belang.

  Walter Kennes werkte 30 jaar mee aan het ontwikkelingsbeleid van Europa, vooral over voedselzekerheid, handel en ontwikkeling, regionale samenwerking en klimaatverandering. Walter is al jarenlang de voorzitter van de Gemeentelijk Raad voor Ontwikkelingssamenwerking in Tervuren, de GROS

  Mens & Maatschappij Literatuur Politiek Lezing
  Meer informatie
 3. Op
  11 dec
  Deze activiteit is uitverkocht

  B Fast in Turkije en Syrie door Victor Opsomer

  Op 6 februari werd Turkije opgeschrikt door twee zeer krachtige aardbevingen waarbij meer dan 50.000 mensen het leven lieten,  meer dan honderdduizend mensen gewond raakten en één miljoen mensen ontheemd.

  De Turkse autoriteiten stuurden kort na de aardbevingen een internationale hulpvraag uit waarbij er, naast Search and Rescue teams, ook gespecialiseerde veldhospitalen werden gevraagd. Ziekenhuizen in de regio werden overspoeld door gewonden en de lokale maximale capaciteit werd snel bereikt.

  Het planningscomité van B-FAST, dat de situatie al van zeer dichtbij opvolgde, kwam onmiddellijk samen op 6 februari en had aansluitend een vergadering met de Turkse ambassade in Brussel om een zo efficiënt mogelijk hulppakket te kunnen aanbieden aan de getroffen gebieden.

  Mens & Maatschappij Lezing 1 sessie Nederlands | basisgebruiker A1/A2
  Meer informatie
 4. Op
  12 dec
  inAntwerpen 

  Douanemuseum in Antwerpen

  Uitzonderlijk bezoek aan het douanemuseum met Davidsfonds Wommelgem-Borsbeek

  Geschiedenis & Erfgoed Mens & Maatschappij 1 sessie Nederlands | basisgebruiker A1/A2
  Douanemuseum in Antwerpen
  Meer informatie
 5. Op
  12 dec

  Lezing over Oekraine

  Jef Abbeel overloopt in het kort met ons de geschiedenis van Oekraine en staat stil bij de oorlog en de leugens die Rusland gebruikt om zijn buurland te wurgen.

  Geschiedenis & Erfgoed Mens & Maatschappij 1 sessie Activiteit
  Lezing over Oekraine
  Meer informatie
 6. Op
  14 dec
  inWesterlo 

  Tijdgeest. Een perspectief op mens en tijd | Rik Torfs

  “Hoe kunnen we de tijd waarin we zelf leven beter begrijpen? Door hem beter te leren kennen wellicht. En dat lukt door naar taboes te kijken. Waarover kunnen we vandaag...

  Mens & Maatschappij Religie & Zingeving Diversiteit Wetenschap & techniek
  Meer informatie
 7. Op
  14 dec
  inBocholt 

  Bezoek Observatorium Georges Lemaître Bocholt

  Tijdens het bezoek aan het Observatorium Georges Lemaître wordt eerst een presentatie getoond over een bepaald thema binnen sterrenkunde, waarna een korte pauze volgt. Na de pauze begeven we ons bij heldere hemel naar het dak waar we via de telescoop kunnen kijken naar de sterrenhemel.  Warme kledij is aageraden.

  Mens & Maatschappij Wetenschap & techniek Activiteit Bezoek met gids
  Meer informatie
 8. Op
  14 dec
  inBeersel 

  Landbouw en natuur onverzoenbaar?

  Tijs Boelens is boer in het Pajottenland en kernlid van Boerenforum.

  Mens & Maatschappij Diversiteit Lezing 1 sessie
  Landbouw en natuur onverzoenbaar?
  Meer informatie
 9. Op
  14 dec
  inBoechout 

  Etiquette en de butler

  Mevrouw Corine Beyst omkadert eerst het gegeven, maar neemt ons dan - al dan niet met medewerking van het publiek - op een geestige manier mee in deze - voor ons minder gekende - wereld.

  Mens & Maatschappij Diversiteit 1 sessie Rolstoeltoegankelijk
  Etiquette en de butler
  Meer informatie
 10. Op
  14 dec
  inBeersel 

  Ontmoetingen met Tijs Boelens

  Ontmoeting met Tijs Boelens over Landbouw en Natuur

  Mens & Maatschappij Lezing 1 sessie Nederlands | basisgebruiker A1/A2
  Meer informatie